Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Extra Levélváltás

2010.05.08

                                  EXTRA  LEVÉLVÁLTÁS  1996.  ÁPRILIS  ELSEJÉN 

    Törzsolvasóink már alig várják az elsejét, tudják, hogy lapunk mindig a hónap első napján jelenik meg. Így van ez most is, április elsején. Ám ez a nap egy kicsit más, mint a többi: a bolondozás, a tréfa napja. Engedjék meg nekünk, hogy egy évben egyszer mi is viccelődjünk extra levélváltásaink közreadásával.

                                                        Kerti  csapból  szökőkút
    Kérdés: Házunkat az udvar felé egy szobával bővítettük. Amikor elkészült, csak akkor vettük észre, hogy a kerti csap, amely eddig az udvaron állt, most a szoba közepére került. Ha már ott van, gondoltuk, átalakítjuk szökőkútra. Hogyan lehet kerti csapból szökőkutat csinálni?
    Válaszunk:  Tudomásunk szerint antikváriumokban még kapható Öveges professzor  „Hogyan készítsünk diódarálóból atom-tengeralattjárót?” című könyve, javasoljuk megvásárolni. Kérdésükre a választ megtalálhatják „ A vasúti szerelvények átalakítása víz-csatorna szerelvényekké” alcímet viselő első kötetben, a „ Zuhany gégecső felhasználása libatömésre” és a „WC-kagylóból drótnélküli telefonkagylót” címü fejezetek között.

                                                                Faszag  a  lakásban
    Kérdés: Úgy 15 éve lehet, hogy utoljára tapétáztunk, azóta egyre töményebb furcsa szag terjeng a lakásban. Olyasmit érzünk mindenfelé, mint a frissen fűrészelt tölgyfa émelygős illata. Igaz, erdő mellett lakunk, de környékünkön csak fenyőfák vannak. Állandóan szellőztetünk, virágillatú sray-vel fújjuk be a szobákat, de a büdösség csak nem múlik el. Lehet, hogy a tapétaragasztótól van? Tapétáztassunk újra, vagy mit csináljunk?
    Válaszunk: Fűrészeljenek néha fenyőfát is!.

                                                          Miből  legyen  a  koszorú?      
    Kérdés: Családi házunkat maga a kőműves tervezte. Azt javasolta, hogy a koszorút ne vasbetonból építsük, mert akkor kőhíd keletkezik, hanem fenyőfából,  kivéve a vörösfenyőt, mert az nyikorog. Mi erről a véleményük?
    Válaszunk: A vörösfenyőt mi sem javasoljuk, mert ráadásul lombhullató is, és elveszítheti tűleveleit, amíg átérnek vele a kőhídon. Inkább ezüstfenyőből készítsék a koszorút, hogy sokáig szép maradjon a kőműves sírján, ha egy óvatlan pillanatban a födém alá áll, annak kizsaluzása után.
                                                          Ha  perceg  a  szú
    Kérdés: Nagymamámtól régi parasztbarokk komódot örököltem, gyönyörű, virágmintás festésűt. De nagyobb a bánatom az örömömnél, mert egész éjjel szú perceg benne, egy percig sem tudok aludni. Már mindennel próbálkoztam, de nem tudom kiirtani. Szúirtó tablettát is vettem, irtó nagyot, de azzal sem bírtam eltalálni. Voltam műbútor asztalosnál is, de ő csak akkor tudna tanácsot adni, ha egyértelműen megállapítom, hogy a tettes puhafa-szú, vagy keményfa-szú? Mivel védekezzem?
    Válaszunk: Egyet mi is biztosan tudunk: védekezni csak a keményfa-szú ellen kell. Egyébként levelét továbbítottuk Dr Veress Pálhoz, a neves szexológushoz.

                                                                  Póklétra helyett
    Kérdés: Olvastam egy zseniális angol találmányról, a póklétráról,  amely éjjelente a fürdőkádba esett pókoknak segít kimászni a kád peremére. Sajnos nálunk még nem kapható, ezért a kád befedésével próbálkoztam, de nem igazán vált be. A gipszkarton lapok eláztak a csöpögő vízcsaptól, a vízszintesen kifeszített vászonroletta     rugója pedig berozsdásodott a párás levegőben. Kérem, javasoljanak egyszerűbb megoldást!
    Válaszunk: Két alternatív javaslatunk van:
    1./ Esténként a fürdőkád feletti sarokban  gondosabban pókhálózzanak!
    2./ Lefekvés előtt vagy a póktenyészetüket, vagy a kádat vigyék ki a fürdőszobából!

                                                                                                    Greiner  Frigyes                                        

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.